اخذ صلاحیت خدمات پیمانکاری فرصتی برای حضور در مناقصات و اخذ ضمانت نامه بانکی جهت انجام پروژههای خدماتی و صنعتی
گواهینامه صلاحیت پیمانکاری توسط چه مرجعی صادر میشود؟ گواهینامه صلاحیت پیمانکاری توسط سازمان برنامه و بودجه (ساجات) صادر میشود. گواهینامه صلاحیت پیمانکاری اعتباری چهار ساله دارد و سالیانه شرکتهای دریافت کننده میتوانند اقدام به ارتقاء رتبه گواهینامه نمایند. سازمان برنامه و بودجه شرکتها را براساس نوع فعالیت، تعداد نفرات تحت لیست بیمه، گردش مالی، تعداد قراردادهای منعقد شده و مواردی دیگر دسته بندی میکند. دستهبندی شرکتهای پیمانکاری بر مبنای امتیاز به دست آورده انجام میشود. به دستهبندی شرکتها توسط سازمان برنامه و بودجه رتبه یا گرید نیز میگویند. بنابراین شرکتها با توجه به نوع فعالیت آنها بین رتبه ۵ الی رتبه ۱ دسته بندی میشوند. مسلما هر چه رتبه به ۱ نزدیک تر باشد شرکت از لحاظ مالی قدرت بیشتری داشته و در مناقصات بزرگتری میتواند شرکت نماید. لذا شرکتها اغلب درخواست دارند که ارتقاء رتبه داشته باشند. این امر پس از گذشتن حداقل یک سال از دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری امکان پذیر میباشد.
صلاحیت خدمات پیمانکاری چیست؟ صلاحیت پیمانکاری، گواهینامه صلاحیت پیمانکاری، رتبه یا گرید تماماً عناوینی است که توسط متقاضیان اعلام می گردد. سازمان برنامه و بودجه کشور (ساجات) شرکتهای فنی مهندسی را احراز صلاحیت میکند. شرکتهایی که احراز صلاحیت آنها تایید شود توسط ساجات گواهینامه صلاحیت پیمانکاری صادر میشود. صدور گواهینامه تشخیص صلاحیت پیمانکاری در پایه های ۱ و ۲ توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و در پایههای ۳ و ۴ و ۵ توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانها انجام میشود.
فرآیند انجام کار
بدست آوردن اطلاعات مربوط به شرکتها و محصول آنها
مرحله اول
امکانسنجی و ارزیابی اولیه
مرحله دوم
پروپوزال پیشنهادی و همکاری
مرحله سوم
پرسشهای متداول
شرایط عمومی تشخیص صلاحیت پیمانکاری حقوقی شامل چه مواردی میشود؟
۱-تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد. ۲-شرکت در سازمان ثبت شرکتها ثبت شده باشد. ۳-در سازمان اسناد عضویت داشته باشد. ۴-هیچ یک از شریکان و یا مدیران موسسه یا شرکت سهام نداشته و در هیئت مدیره شرکتهای مهندسین مشاور عضو سازمان نباشند. ۵-سوء پیشینه کیفری موثر نداشته باشد. ۶-دارای کارت پایان خدمت و یا معافیت دائم از خدمت سربازی باشد.
گواهینامه صلاحیت خدمات پیمانکاری برای چه کسانی مورد نیاز میباشد؟
۱-شخصیتهای حقیقی یا حقوقی ایرانی که تصمیم دارند در ایران مشغول به کار شوند. ۲-شخصیتهای حقوقی خارجی که تصمیم دارند در ایران کار کنند. ۳-شخصیتهای حقیقی یا حقوقی ایرانی که جهت کار در کشورهای خارجی به تضمین یا تسهیلات دولتی نیاز دارند.
تفاوت پیمانکار حقیق و حقوقی در چیست؟
پیمانکار حقیقی به فردی گفته میشود که با دارا بودن شرایط لازم، گواهینامه صلاحیت پیمانکاری دریافت کرده باشد. پیمانکار حقوقی هم پیمانکاری است که بعد از ثبت در اداره ثبت شرکتها و مالکیتهای صنعتی(ثبت برند) و یا در اداره ثبت اسناد و املاک با دارا بودن شرایطی که لازم است موفق به دریافت گواهی تشخیص صلاحیت شده است.
گواهی صلاحیت خدمات پیمانکاری مختص چه شرکتهایی میباشد؟
گواهی صلاحیت پیمانکاری مختص شرکتهایی میباشدکه در حوزه آب ساختمان، راه و ترابری، صنعت و معدن، نیرو، تاسیسات و تجهیزات، کاوشهای زمینی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، کشاورزی، مرمت آثار باستانی و نفت وگاز فعالیت دارند.
چرا باید شرکتها اقدام به اخذ گواهینامه صلاحیت پیمانکاری کنند؟
پیمانکار برای حضور در مناقصه یا اخذ ضمانت نامه بانکی باید توسط یک سازمانی احراز صلاحیت شده باشد. شرکتهای پیمانکاری که در حوزه فنی مهندسی فعالیت میکنند باید توسط سازمان برنامه و بودجه تایید صلاحیت شوند. پیمانکاران برای حضور در مناقصه و یا اخذ گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاری نیاز به اخذ رتبه پیمانکاری پیدا می کنند. دلیل دیگر برای اخذ گواهینامه صلاحیت پیمانکاری رتبه بندی است که سازمان برنامه و بودجه برای شرکتهای فنی مهندسی در نظر گرفته است. چنانچه پیمانکار بخواهد در مناقصه با مبلغ ریالی بالا شرکت نماید نیاز به ارائه گواهینامه صلاحیت پیمانکاری با رتبه بالا دارد. به واقع ارگانهای برگزار کننده مناقصه شرکتهای پیمانکاری را براساس رتبه دریافت شده انتخاب و مشخص میکنند. لذا اخذ گواهینامه صلاحیت پیمانکاری همچنین ارتقاء رتبه پیمانکاری برای شرکتها اهمیت ویژه ای پیدا میکند.
اگر خواهان ارزیابی پرونده شرکتتان و همچنین به دنبال بهرهگیری از ارتباط و مشاوره رایگان توسط کارشناسان ما هستید لطفا بر روی دکمه تکمیل فرم کلیک کرده و اطلاعات مورد نیاز را تکمیل نمایید.