اخذ تأییدیه دانشبنیان فرصتی برای متمایز کردن و توسعه کسب و کار و استفاده از بیش از ۱۰۰ حمایت قانونی
شرکت دانش بنیان چیست؟ شرکتهای دانش بنیان، شرکتهایی هستند که عنصر علم و دانش، بخش جداییناپذیر آنها محسوب میشود. به بیان دیگر، برخلاف بسیاری از شرکتهای تجاری، شرکتهای دانش بنیان میتوانند هیچگونه مال قابل لمس و مادی نظیر زمین، ماشین آلات و دستگاهها و تجهیزات تولید نداشته باشند و صرفاً با ترکیب دانش، فناوری و تخصصهای علمی و پژوهشی، فعالیت کنند. ماهیت علمی و دانش محور این شرکتها موجب شده است که قشر دانشگاهی و پژوهشگر، مانند اساتید دانشگاه و اعضای هیئت علمی، نقش بسیار مهمی در آنها ایفا کنند.
مزایا حمایتی شرکت های دانش بنیان چیست؟ به طور خلاصه مزایایی مانند معافیتهای مالیاتی مشاورههای مالیاتی و حسابداری، معافیت از حقوق گمرکی و عوارض تسهیلات گمرگی، مشاوره گمرکی، معافیت از پرداخت حق بیمه قراردادها، بخشودگی جرایم بیمه تامین اجتماعی، امریه نظام وظیفه و غیره
تعریف شرکت دانش بنیان از نظر قانونی چگونه است؟ مطابق ماده ۱ قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات، مصوب سال ۱۳۸۹، «شرکتها و موسسات دانش بنیان، شرکت یا موسسه خصوصی یا تعاونی است که به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانشمحور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان بهویژه در تولید نرمافزارهای مربوط تشکیل میشود.» این تعریف ماهیت این شرکتها را آشکار میکند. این تعریف نشان می دهد بر خلاف تصور بسیاری این شرکتها خصوصی یا تعاونی هستند و هدف اصلی آنهای تجاریسازی نتایج تحقیقات و تلاش برای تبدیل علم به عنصری کاربردی است.
فرآیند انجام کار
بدست آوردن اطلاعات مربوط به شرکتها و محصول آنها
مرحله اول
امکانسنجی و ارزیابی اولیه
مرحله دوم
پروپوزال پیشنهادی و همکاری
مرحله سوم
پرسشهای متداول
شركت دانشبنيان به چه شركتی گفته میشود؟
شركت یا مؤسسه خصوصی یا تعاونی است كه به منظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانشمحور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و كاربرد اختراع و نوآوری) و تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید كالاها و خدمات) در حوزه فناوریهای برتر و با ارزش افزوده فراوان و بر اساس معیارهای مورد نظر آئیننامه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان، به تأیید كارگروه میرسد.
آگر در نام ثبتی يا اساسنامه شركت کلمه «دانشبنيان» وجود داشته باشد آن شرکت دانشبنيان محسوب میشود؟
خير. لازم است همه شركتهای متقاضی حمايتها، اطلاعات خود را در سامانه مرکز شرکتها و مؤسسات دانشبنیان وارد كرده و بر اساس فرايندهای مشخصی ارزيابی شوند و شرکتهایی هم که در نام ثبتی یا اساسنامه خود، عنوان دانشبنیان دارند، باید مشابه سایر شرکتها بر اساس آییننامه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان ارزیابی شوند.
آیا یک تیم شامل چند نفر از افراد متخصص (هسته فناور یا واحد فناور) که در مرکز رشد مستقر است، مشمول استفاده از مزایای قانون میشود؟
قانون مختص به حمایت از شرکتهای ثبت شده رسمی است و هسته فناور یا واحد فناور، پس از ثبت رسمی حقوقی میتواند بلافاصله تقاضا داده و ارزیابی شود. لذا قبل از ثبت رسمی شرکت، امکان ارایه تقاضا و استفاده از حمایتهای قانون وجود ندارد.
آيا شركتهای دولتی يا متعلق به بخش عمومی هم حق استفاده از حمايتهای قانون دانش بنيان را دارند؟
شرکتهای دولتی، مؤسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی و نیز شرکتها و مؤسساتی که بیش از پنجاه درصد (50%) از مالکیت آنها متعلق به شرکتهای دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی باشد، مشمول حمایتهای این قانون نیستند.
آیا دانشگاهها امکان مشارکت در تأسیس و اداره شرکتهای دانش بنیان را دارند؟
بر اساس ماده 43 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت - مصوب 4/12/93، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی (دولتی و غیردولتی) مجازند با ایجاد و مشارکت در شرکتهای دانشبنیان که حداکثر چهل و نه درصد (49%) سهام آن متعلق به دانشگاهها، مؤسسات پژوهشی و دیگر واحدهای دولتی و مابقی سهام متعلق به اعضای هیأتعلمی و دانشجویان و سایر سهامداران بخش خصوصی است، نتایج تحقیقات اعضای هیأتعلمی و دانشجویان خود را تجاریسازی نمایند.
شرکتی که قبلا تایید شده است، در چه صورتی میتواند محصول دانشبنیان جدید خود را معرفی نماید؟
شرکتهایی که قبلا تایید شدهاند و بعد از مدتی محصول جدیدی را به محصولات تولیدی خود اضافه نمودهاند، در فرآیند تمدید میتوانند محصول خود را ارائه نمایند.
همچنین اگر شرکت دانشبنیان متقاضی استفاده از حمایت برای محصول جدید باشد، میتواند از طریق درخواست برای حمایت مورد نظر اقدام نماید. این حمایتها شامل: معافیت حق بیمه قراردادها، معافیت گمرکی، استقرار و تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی میباشد. ارزیابی محصول جدید برای دریافت این حمایتها توسط دبیرخانه کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانشبنیان صورت میپذیرد.
پیغام شما با موفقیت ارسال شد.
برای مشاوره رایگان وراهنماییهای بیشتر فرم زیر را تکمیل نمایید
اگر خواهان ارزیابی بیشتر و ارتباط با کارشناسان ما هستید لطفا بر روی دکمه عضویت کلیک کرده و اطلاعات مورد نیاز را تکمیل نمایید
ثبت کلمه عبور خود را فراموش کردهاید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.